Digital design is like painting, except the paint never dries.

Neville Brody (Engelse grafisch ontwerper, typograaf en art director)
Over mij

Wie is Frits Franken?

Mijn naam is Frits Franken en ik ben geboren in 1976 tijdens een hete zomer in Roosendaal, Brabant. Hier heb ik mijn jeugd doorgebracht en mijn plaats in de wereld gevonden. Ik heb een liefdevolle partner die in de zorg werkt en een fantastische zoon die op de basisschool zit. In mijn vrijetijd hou ik van fotografie en deel ik mijn favoriete foto's op Instagram. Ik ben ook een enthousiaste gamer en gebruik gamen als manier om even te ontsnappen aan de hectische realiteit. In het weekend geniet ik graag van een speciaal biertje of twee. Ik ben een groot fan van het openbaar vervoer en reis al jaren met de trein. Ik denk graag na voordat ik spreek en soms hou ik mijn mond als ik twijfel.

  • Eet graag worstenbroodjes
  • Speelt om te winnen, maar vindt verliezen niet erg
  • 'Man on Fire' is mijn favoriete film
  • Goede muziek is een must, van Placebo t/m Stef Bos
  • Kan makkelijk twee pizza's achter elkaar eten
  • Loopt regelmatig hard (Strava)
  • Heeft al 6 marathons gelopen (pb 03:08:08)
  • Wint (bijna) altijd met Trivial Persuit
  • F1 liefhebber, sinds de dood van Ayrton Senna in 1994

Sinds het behalen van mijn diploma aan het Grafisch Lyceum Rotterdam in 1998 ben ik vol overgave bezig met het beroep van grafisch vormgever. Ik besteed veel tijd aan het verzamelen van indrukken, analyseren en lezen, met als doel om continu te groeien en verbeteren in mijn uitdagende vak. Door de jaren heen verandert het grafische beroep en daarmee ook mijn interesse. Van het gebruik van potloden tot computergebruik en van QuarkXpress naar InDesign. Het is moeilijk te voorspellen hoe ik over tien jaar met het vak "grafisch vormgever" bezig zal zijn, maar één ding staat vast: ik zal er altijd mee bezig zijn.

Na meer dan twintig jaar ervaring als loondienst grafisch vormgever, besloot ik in 2021 om mijn toekomst in eigen handen te nemen en mijn geluk te beproeven als zelfstandig ondernemer.

1000+

Projecten

Met mijn vele jaren aan ervaring heb ik meer dan duizende opdrachten naar volle tevredenheid afgerond.

20+

jaar ervaring

Sinds het verlaten van het Grafisch Lyceum Rotterdam elke dag bezig met grafische vormgeving.

100+

Blije klanten

Klanten weten me te vinden omdat ik altijd doe wat ik beloof en dat extra stapje zet.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?